SAJSAD Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kapusty kiszonej naturalny probiotyk, 60 kapsułek

SKU
SA 02
EAN
5903111753085
Wysyłka w: dni
Dostawa: od 0,00 zł - Odbiór osobisty

Suplement wpływa korzystnie na ochronę przed stresem oksydacyjnym dzięki zawartej w nim witaminie C. Wspiera prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych i kwasu solnego regulując odpowiednie pH żołądka oraz pomaga w oczyszczaniu przewodu pokarmowego z bakterii gnilnych.

Opakowanie: 60 kapsułek

95,00 zł
Dodaj do listy życzeń
Opis produktu

Kiszona kapusta jest cennym źródłem witaminy C oraz pierwiastków takich jak żelazo, magnez, potas czy wapń.

Wpływa ona przede wszystkim na nasz układ pokarmowy oraz zachowanie prawidłowej flory bakteryjnej, ze względu na obecność dobroczynnego kwasu mlekowego. Poprawia trawienie i pomaga przy zaparciach. Dzięki zdolności do regulacji poziomu cholesterolu, zapobiega rozwojowi chorób serca oraz miażdżycy. Obniża także ilość cukru we krwi , dlatego jest zalecana w profilaktyce cukrzycy i zespołu metabolicznego. Kiszona kapusta poprzez zawarte w niej antyoksydanty działa przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo. 

Dodatkowo witamina C występująca w kiszonej kapuście poprawia stan skóry, pobudza produkcję kolagenu i opóźnia procesy starzenia.

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kiszonej kapusty:

  • Wspiera prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych i kwasu solnego regulując odpowiednie ph żołądka.
  • Pomaga w oczyszczaniu przewodu pokarmowego z bakterii gnilnych.
  • Naturalnie bogate źródło siarki, wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.

Ekologiczna kapusta kiszona

  • Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę.
  • Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.
  • Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka.
  • Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
  • Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związki selenu.
  • Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

Liofilizat na bazie soku z kapusty kiszonej:

  1. Kapusta nie zawiera pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów.
  2. Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole.
  3. Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka.
  4. Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
  5. Jest głównym źródłem wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.
  6. Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych, które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.
  7. W naszym liofilizacie z kapusty jest około 2000 jtk/g . Badania w załączniku. Przy produkcji kapusty zwracamy uwagę na zawartość cukrów by spadła do około 5 w skali brix i ph około 4. Poniżej 4ph bakterie kwasu mlekowego giną. Osłonka celulozowa osłania bakterie znajdujące się w liofilizacie z soku kapusty obecne w błonniku, gdzie błonnik stanowi 20% zawartości kapsułki. Popijając to na czczo z wodą nie osiągniemy takiego ph w żołądku, czyli spokojnie przechodzą do jelita cienkiego.
  8. U zdrowego człowieka Lactobacillus czyli bakterie kwasu mlekowego występują w jamie ustnej w ilości 103–107 jednostek tworzących kolonie jtk/ml w jelicie krętym podobnie w okrężnicy 104–108 jtk/ml. Bakterie kwasu mlekowego są bardzo heterogenne G+C w DNA od 35 do 55%. Obecnie znanych jest około 800 gatunków tych bakterie możemy je tylko oznaczyć za pomocą sekwencji genowej. U każdej osoby będą zupełnie inne rodzaje i ilość bakterii . W organizmie pozbawionym bakterii, czyli sterylnym organy ulegają deformacji.

Przechowywanie: W miejscu niedostępnym dla małych dzieci i zwierząt. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje. Przechowywać w temperaturze nie większej niż 25°C

Przeciwskazania: nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.

Spożycie: Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.


SKU SA 02
Producent Sajsad
Dystrybutor Sajsad Jan Skibicki, Kuriany 105, 15-587 Białystok, e-mail: sajsad.biuro@gmail.com
EAN 5903111753085
Pojemność 60 kapsułek

Probiotic natural – 60 kapsułek x 300 mg

Składniki odżywcze zalecanej
porcji dziennego spożycia
2 kapsułki
po 300 mg

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

9,860 kJ /
2,330 kcal
Tłuszcz 0,005 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,002 g
Węglowodany 0,315 g
w tym cukry 0,026 g
Błonnik pokarmowy 0,11 g
Białko 0,125 g
Sól 0,158 g
Sód 0,063 g

Składniki:

Liofilizowany sok z kapusty kiszonej, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

Sposób użycia:

  • Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem.
  • Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
  • Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
  • Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
  • Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.
  • Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.

Przechowywanie:

  • W miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
  • Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła.
  • Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Napisz własną opinię
Napisz opinię o produkcie: SAJSAD Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kapusty kiszonej naturalny probiotyk, 60 kapsułek
Twoja ocena