Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Liofilizat na bazie ekologicznego octu jabłkowego

95.00 zł 85.00 zł

Liofilizat na bazie ekologicznego octu jabłkowego


Wpływa korzystnie na przyspieszenie metabolizmu komórkowego.
Wspomaga perystaltykę jelit.
Wspiera zmniejszenie ryzyka miażdżycy.
Pomaga obniżyć przyswajalność i stopień odkładania tłuszczu.

Składniki:

Liofilizowany ocet jabłkowy 80% (±5%), mikronizowany błonnik jabłkowy 20% (±5%), celulozowa otoczka kapsułki.

Przechowywanie:

W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:

Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.


Ocet jabłkowy działa przeciwbakteryjnie

Główny składnik octu jabłkowego – kwas octowy – ma potwierdzone działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Ocet jabłkowy był tradycyjnie wykorzystywany do czyszczenia powierzchni i ich odkażania, łagodzenia i zapobieganiu grzybicy paznokci, wszy, brodawek i infekcji ucha. Wiele z tych zastosowań nie znalazło potwierdzenia w badaniach naukowych. Udowodniono jednak, że ocet jabłkowy hamuje namnażanie bakterii chorobotwórczych, ale dopiero w stężeniach, które mogą uszkadzać komórki skóry właściwej.

Lepiej zatem nie stosować go bezpośrednio na skórę w wyższej koncentracji, tylko używać do odkażania narzędzi i powierzchni. 2-procentowy roztwór kwasu octowego o pH=2 jest skuteczny w zwalczaniu zapalenia ucha środkowego, jednak może podrażniać skórę. Wydaje się, że najlepsze wykorzystanie przeciwbakteryjnych właściwości octu jabłkowego to zastosowanie jako naturalnego konserwantu do żywności w celu ochrony pożywienia przed zepsuciem. Płukanie i mycie warzyw i owoców w 4-procentowym roztworze kwasu octowego jest dobrą metodą ochrony przed zakażeniami drobnoustrojami chorobotwórczymi, które mogą bytować na świeżych produktach spożywczych.


60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    1190 kJ /
    284 kcal
    Tłuszcz1,56 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,37 g
    Węglowodany43,5 g
    w tym cukry11,2 g
    Błonnik pokarmowy36,0 g
    Białko6,14 g
    Sól0,13 g
    Sód0,05 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj