Sajsad Probiotyk Liofilizat z ostropestu plamistego
Suplement wspomaga ochronę organizmu przed grzybicami, bakteriami i wirusami. Sfermentowana żywność zamknięta w kapsułce zapewnia wiele korzyści zdrowotnych, takich jak działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe i przeciwmiażdżycowe.
Opakowanie: 60 kapsułek
Liofilizat na bazie soku z ekologicznego buraka kiszonego:
- Wspomaga ochronę organizmu przed grzybicami, bakteriami i wirusami.
- Wpływa korzystnie na przemianę materii.
- Wspomaga obniżenie ciśnienia krwi.
- Wspiera ochronę przed chorobami serca.
- Wpływa na zwiększenie odporności organizmu.
Firma Sajsad przygotowała do badań sok z fermentowanych buraków ćwikłowych. Buraki po rozdrobnieniu bez dodatku wody zostały wysterylizowane i zaszczepione konsorcjum mikroorganizmów o unikalnym składzie.
Prozdrowotne właściwości produktów fermentowanych:
- Podczas fermentacji bakterie kwasu mlekowego i inne syntetyzują witaminy i minerały, wytwarzają biologicznie aktywne peptydy z enzymami, takimi jak proteinaza i peptydaza i usuwają niektóre substancje antyżywieniowe.
- Związki znane jako biologicznie aktywne peptydy, które są wytwarzane przez bakterie odpowiedzialne za fermentację, są również dobrze znane ze swoich korzyści zdrowotnych.
- Sprzężone kwasy linolowe (CLA) mają działanie obniżające ciśnienie krwi, egzopolisacharydy wykazują właściwości prebiotyczne,a bioaktywne peptydy wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwalergiczne i obniżające ciśnienie krwi.
- W rezultacie sfermentowana żywność zapewnia wiele korzyści zdrowotnych, takich jak działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe i przeciwmiażdżycowe.
Tajemnica soku z czerwonych buraczków
W burakach występują antycyjany i batalainy, które mają właściwości: antynowotworowe, antykancerogenne, antymiażdzycowe, przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Hamują agregację (zlepianie się) płytek krwi, która prowadzi do zatkania naczyń krwionośnych. Obniżają kruchość naczyń krwionośnych. Polepszają jakość widzenia wzmagając ukrwienie oka i stymulując produkcję istotnej w procesie widzenia rodopsyny. Zmniejszają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego i odbytnicy. Betalainy zawarte w czerwonym buraku hamują utlenianie lipidów komórkowych i przeciwdziałają zjawisku stresu oksydacyjnego. Spożywanie produktów bogatych w betalainy, na przykład z soku buraka ćwikłowego, dostarcza organizmowi fenoplastów (kwasy fenolowe, flawonoidy) a także kwasu foliowego.
Probiotic natural – 60 kapsułek x 300 mg
Składniki odżywcze zalecanej porcji dziennego spożycia |
2 kapsułki po 300 mg |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
9,818 kJ / 2,325 kcal |
Tłuszcz | 0,006 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,004 g |
Węglowodany | 0,368 g |
w tym cukry | 0,038 g |
Błonnik pokarmowy | 0,015 g |
Białko | 0,085 g |
Sól | 0,035 g |
Sód | 0,014 g |
Składniki:
Liofilizowany sok z buraków kiszonych, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Sposób użycia:
Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.