Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Liofilizat na bazie ekologicznego octu gruszkowego

95.00 zł 85.00 zł

Liofilizat na bazie ekologicznego octu gruszkowego


Naturalne źródło fosforu, magnezu, potasu i wapnia.

Zapobiega zgadze i wspomaga trawienie, jest świetnym dodatkiem do diety odchudzającej.

Wspomaga trawienie białka, utrzymując lekko zasadową krew i limfę.

Pomaga usunąć toksyny z organizmu.

Wspomaga odporność organizmu, pobudza układ immunologiczny.

Pomaga utrzymać prawidłowy cholesterol.

Naturalne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze (na zewnątrz i wewnątrz organizmu).


Składniki:
Liofilizowany ocet gruszkowy 80% (±5%), mikronizowany błonnik jabłkowy 20% (±5%), celulozowa otoczka kapsułki.

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:
Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE GRUSZKI

Najwięcej wartościowych substancji znajduje się w skórce gruszki i tuż pod nią. Są to przede wszystkim flawonoidy, naturalne barwniki, a jednocześnie silne przeciwutleniacze o działaniu przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym.

Skórka gruszki zawiera spore ilości kwasu hydroksycynamonowego, który zapobiega rozwojowi guzów płuc i żołądka.

Obecna w skórce kwercetyna, silny przeciwutleniacz, zapobiega rozwojowi raka w przewodzie pokarmowym. Dlatego jeśli gruszka ma dość cienką i gładką skórę, warto jeść ją w całości.

Gruszki są cennym źródłem wielu mikroelementów i witamin. Miąższ gruszki obfituje w witaminę K, która wspiera prawidłową krzepliwość krwi i poprawia krążenie w organizmie. Gruszki są dobrym źródłem kwasu foliowego, zapobiegającego wadom cewy nerwowej w życiu płodowym. Owoce gruszki powinny znaleźć się w diecie kobiety ciężarnej.

Gruszki mają wysoką zawartość jodu, niezbędnego do wytwarzania hormonów tarczycy oraz wzmacniający układ odpornościowy. Jod sprzyja walce z trądzikiem, wypryskami i infekcjami skórnymi.

Gruszki zawierają bor, pierwiastek, który bierze udział w procesach mineralizacji kości. Jedzenie gruszek świeżych lub picie wywarów z gruszek suszonych powinno być częścią profilaktyki osteoporozy.

Gruszki to cenne źródło potasu (ponad 200 mg potasu w jednej średniej gruszce), który reguluje prawidłową pracę mięśni, także mięśnia sercowego.

Jedna, średniej wielkości gruszka zawiera 15% dziennego zapotrzebowania na miedź. Jony miedzi biorą udział w przewodzeniu sygnałów nerwowych, co wpływa na zdolność uczenia się i zapamiętywania.

Ponadto, wspomniana już kwercetyna, przeciwutleniacz, chroni mózg przed procesami degeneracyjnymi, w tym chorobą Alzhemiera. Zawarta w gruszkach epikatechina poprawia ukrwienie mózgu, wzmacnia pamięć i chroni przed udarem mózgu. W tym ostatnim wspiera go także obficie występujące w gruszkach glutation, przeciwutleniacz obniżający wysokie ciśnienie krwi, tym samym zmniejszający ryzyko wystąpienia udaru mózgu.

Przeciwutleniacze zawarte w gruszkach, luteina i zeaksantyna, przeciwdziałają zwyrodnieniu plamki żółtej w oku.

Średniej wielkości owoc gruszki dostarcza około 30 g błonnika roślinnego, w tym cenną pektynę. Pektyna ma zdolność do wiązania wody i pęcznienia. Dlatego spożywanie gruszek, zawierających duże ilości pektyn zapobiega wzdęciom, zaparciom, poprawia perystaltykę jelit (naturalny ruch jelit od żołądka do odbytu, przyspiesza metabolizm. Błonnik z gruszek ułatwia przyswajanie witamin i minerałów z pożywania, a także obniża poziom cholesterolu


60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    1090 kJ /
    260 kcal
    Tłuszcz0,31 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,17 g
    Węglowodany53,5 g
    w tym cukry11,2 g
    Błonnik pokarmowy33,5 g
    Białko9,23 g
    Sól0,09 g
    Sód0,03 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj