Colway Kolagen Colvita 60 kapsułek
Kolagen w tabletkach. Colvita to unikalny wysoko przyswajalny zbiór aminokwasów kolagenowych, wzbogacony Algami o wysokiej zawartości jodu organicznego, potrzebnego do utrzymania właściwej struktury skóry.
Opakowanie: 60 kapsułek
Colvita to unikalny wysoko przyswajalny zbiór aminokwasów kolagenowych, wzbogacony Algami o wysokiej zawartości jodu organicznego, potrzebnego do utrzymania właściwej struktury skóry. Dodana została również witamina E, chroniąca najważniejszy bastion młodości i witalności - kod genetyczny komórek skóry DNA.
Twoje korzyści:
- aktywny biologicznie kolagen w kapsułce,
- odnowa komórek skóry,
- przywrócenie skórze gęstości,
- głębokie nawilżenie skóry,
- wyraźna poprawa kondycji skóry, włosów i paznokci,
- dostarcza wszystkie składniki budulcowe kolagenu.
Kolagen - jest najważniejszym białkiem w organizmie ludzkim i głównym składnikiem tkanki łącznej. Odpowiada m.in. bezpośrednio za kondycję skóry. Wytwarzany jest i serwisowany przez komórki wytwórcze: fibroblasty i chondrocyty. Stan kolagenu ustrojowego wyznacza wiek biologiczny człowieka, co najłatwiej zaobserwować można na podstawie zmian wyglądu skóry. Kolagen stanowiący główny składnik Colvity jest liofilizatem unikalnego w skali światowej hydratu tropokolagenu ze skór rybich, o budowie łańcuchów α1 i α2 niemal identycznych z ludzkim. Bioprzyswajalny kolagen dostarcza peptydy, wolne aminokwasy i hydroksyaminokwasy, w tym hydroksyprolinę, której zawartość w liofilizowanym białku sięga wartości 11%.
Algi (Fucus vesiculosus) - pozyskiwane są z czystych wód Archipelagu Brehat u wybrzeży Francji. Algi wykorzystane w produkcji naszego suplementu diety nie zostały wybrane do składu COLVITY spośród wielu ekstraktów roślinnych przypadkowo. Zawierają one wysoką zawartość jodu, który występuje w algach morskich naturalnie i który najważniejsze swoje zadanie spełnia jako składnik strukturalny hormonów tarczycy i pomaga w jej prawidłowym funkcjonowaniu. Ponadto jod wpływa na utrzymanie właściwej struktury skóry. Rola jodu jest również ważna do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Witamina E – występuje w wielu suplementach diety ponieważ jest najlepiej poznanym i bardzo skutecznym antyutleniaczem. W Colvicie zastosowano octan D-alfa-tokoferylu – formę witaminy E otrzymywaną ze źródła naturalnego, jakim są ziarna soi i wykazującą wysoką aktywność biologiczną. O wyborze witaminy E do składu Colvity zadecydowały jej właściwości. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
SKU | 17011 |
---|---|
Producent | Colway |
EAN | 5907441036047 |
Pojemność | 60 kapsułek |
2 kapsułki (920 mg) zawierają:
Witamina E - 12 mg (100% RWS)
Tokotrienole - 8 mg mix (min 2,36 mg - max 2,58 mg delta tokotrienoli, min 0,22 mg - max 0,44 mg gamma tokotrienoli)
Liofilizowany kolagen - 48 mg
Algi (Fucus Vesiculosus) - 300mg
Podstawowym składnikiem produktów Colvita jest liofilizowany hydrat kolagenu, który pozyskuje się z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce zawarta jest stosunkowo niewielka ilość sproszkowanych białek (0,24 g). Wśród nich są jednak wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Pod pojęciem wszystkie, mamy również na myśli 2 endogenne aminokwasy: hydroksyprolinę oraz hydroksylizynę, których nie można pozyskać z żadnego pokarmu. Powstają one wyłącznie w drodze kolagenogenezy i w procesach metabolizmu kręgowców.
Składniki: liofilizowany kolagen, algi (Fucus Vesiculosus), Witamina E (D-alfa-tokoferol), żelatyna rybia (otoczka kapsułki), liofilizowany owoc cytryny (nośnik), tokotrienole (delta i gamma), substancja przeciwzbrylająca (krzemionka koloidalna).
STOSOWANIE:
Zalecany sposób użycia: 2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku, z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przeciwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników suplementu.
Uwaga: Colvita zawiera tylko niewielką ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowaniu na nią przez organizm.