Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Liofilizat z fermentowanego soku z wiśni

95.00 zł 85.00 zł

Liofilizat sfermentowanego soku wiśni


Naturalne źródło pokaźnej ilości przeciwutleniaczy, wspomagających ochronę organizmu przed nowotworami i procesem starzenia, ( 3500 punktów ORAC).
Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego.
Pomaga na bezsenność i przyspiesza zasypianie dzięki zawartości melatoniny.
Wzmacnia układ moczowy.
Posiada niski indeks glikemiczny 22 – mogą spożywać cukrzycy.
Niska kaloryczność (50kcal w 100 g) wspomaga dietę odchudzającą.
Naturalne źródło kwasów owocowych pobudzające wydzielanie enzymów trawiennych i śliny.


Składniki:

Liofilizat fermentowanego soku z wiśni 80% (±5%), mikronizowany błonnik jabłkowy 20% (±5%), zastosowano bakterie probiotyczne objęte zastrzeżeniem patentowym, otoczka celulozowa.kapsułki.

Przechowywanie:

W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:

Stosować dwie (2) kapsułki wieczorem przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.



CECHY I WŁAŚCIWOŚCI WIŚNI

Badania uczonych z USA udowodniły, że częste jedzenie wiśni może obniżyć poziom złego cholesterolu LDL we krwi i może wpłynąć na zmniejszenie ilość tłuszczu brzusznego. Tego tłuszczu, który jest przyczyną chorób układu sercowo-naczyniowego i bardzo często pojawia się u osób wykonujących pracę siedzącą oraz u mężczyzn.Obecność w miąższu wiśni kumaryn – szczególnych substancji obniżających krzepliwość krwi – stwarza w tego owocu niezastąpiony komponent w diecie chorych po zatorze, zawale albo udarze. Przy regularnym jedzeniu wiśni zmniejszają się bóle w klatce piersiowej, wyrównuje pracę serca. Czysta kumaryna ma zapach przypominający wysuszone siano wymieszane z wanilią. W smaku jest piekąca.Kumaryna dostarczana organizmowi wraz z tłuszczami lub alkoholem lepiej się wchłania i rozchodzi w organizmie. Może dlatego jest tak wielu miłośników wiśniówki, bo kumaryna działa uspokajająco, rozkurczowo na mięśnie gładkie, przeciwbólowo i przeciwobrzękowo. Uznano, że może być stosowana w zapobieganiu nerwic wegetatywnych z objawami skurczu (w 100 cm sześciennych miąższu wiśni znajduje się 2-4 mg kumaryny).Co ciekawe kumaryna hamuje rozwój wszystkich bakterii, wirusów (w tym HIV) oraz grzybów. Działa zabójczo na pierwotniaki i roztocza. Wszyscy, który obawiają się candidozy powinni regularnie jeść wiśnie lub pić sok. Ponieważ kumaryny działają też jak roślinne pestycydy, to wiśnie mogą się rozwijać swobodniej niż inne krzewy i są mniej narażone na ataki pasożytów.Wiśnia nie traci swoich uzdrawiających właściwości po mrożeniu albo krótkotrwałej obróbce cieplnej. Najlepszym sposobem jej konserwacji jest przygotowanie soku, który po łagodnej pasteryzacji (60-65 st. C) będzie długo dostępnym smakołykiem i lekarstwem. Ponieważ pestki zawierają pewne ilości związków cyjankowych, lepiej je z owoców usuwać.Liście i młode gałązki wiśni są pomocne podczas kiszenia grzybów, ogórków i pomidorów.


60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    1400 kJ /
    336 kcal
    Tłuszcz0,21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,20 g
    Węglowodany77,5 g
    w tym cukry25,2 g
    Błonnik pokarmowy6,32 g
    Białko1,69 g
    Sól0,07 g
    Sód0,00 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj