Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Liofilizat na bazie soku z ekologicznej wiśni

95.00 zł 85.00 zł

LIOFILIZAT NA BAZIE SOKU Z EKOLOGICZNEJ WIŚNI


Naturalne źródło pokaźnej ilości przeciwutleniaczy, wspomagających ochronę organizmu przed nowotworami i procesem starzenia, ( 3500 punktów ORAC).

Wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego.

Pomaga na bezsenność i przyspiesza zasypianie dzięki zawartości melatoniny.

Wzmacnia układ moczowy.

Posiada niski indeks glikemiczny 22 – mogą spożywać cukrzycy.

Niska kaloryczność (50kcal w 100 g) wspomaga dietę odchudzającą.

Naturalne źródło kwasów owocowych pobudzające wydzielanie enzymów trawiennych i śliny.


Składniki:
Liofilizowany sok z wiśni 80%±5%, mikornizowany błonnik jabłkowy 20%±5%, otoczka.

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:
Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.


CECHY I WŁAŚCIWOŚCI WIŚNI

Badania uczonych z USA udowodniły, że częste jedzenie wiśni może obniżyć poziom złego cholesterolu LDL we krwi i może wpłynąć na zmniejszenie ilość tłuszczu brzusznego. Tego tłuszczu, który jest przyczyną chorób układu sercowo-naczyniowego i bardzo często pojawia się u osób wykonujących pracę siedzącą oraz u mężczyzn.Obecność w miąższu wiśni kumaryn – szczególnych substancji obniżających krzepliwość krwi – stwarza w tego owocu niezastąpiony komponent w diecie chorych po zatorze, zawale albo udarze. Przy regularnym jedzeniu wiśni zmniejszają się bóle w klatce piersiowej, wyrównuje pracę serca. Czysta kumaryna ma zapach przypominający wysuszone siano wymieszane z wanilią. W smaku jest piekąca.Kumaryna dostarczana organizmowi wraz z tłuszczami lub alkoholem lepiej się wchłania i rozchodzi w organizmie. Może dlatego jest tak wielu miłośników wiśniówki, bo kumaryna działa uspokajająco, rozkurczowo na mięśnie gładkie, przeciwbólowo i przeciwobrzękowo. Uznano, że może być stosowana w zapobieganiu nerwic wegetatywnych z objawami skurczu (w 100 cm sześciennych miąższu wiśni znajduje się 2-4 mg kumaryny).Co ciekawe kumaryna hamuje rozwój wszystkich bakterii, wirusów (w tym HIV) oraz grzybów. Działa zabójczo na pierwotniaki i roztocza. Wszyscy, który obawiają się candidozy powinni regularnie jeść wiśnie lub pić sok. Ponieważ kumaryny działają też jak roślinne pestycydy, to wiśnie mogą się rozwijać swobodniej niż inne krzewy i są mniej narażone na ataki pasożytów.Wiśnia nie traci swoich uzdrawiających właściwości po mrożeniu albo krótkotrwałej obróbce cieplnej. Najlepszym sposobem jej konserwacji jest przygotowanie soku, który po łagodnej pasteryzacji (60-65 st. C) będzie długo dostępnym smakołykiem i lekarstwem. Ponieważ pestki zawierają pewne ilości związków cyjankowych, lepiej je z owoców usuwać.Liście i młode gałązki wiśni są pomocne podczas kiszenia grzybów, ogórków i pomidorów.


60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    1400 kJ /
    336 kcal
    Tłuszcz0,21 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,20 g
    Węglowodany77,5 g
    w tym cukry25,2 g
    Błonnik pokarmowy6,32 g
    Białko1,69 g
    Sól0,07 g
    Sód0,00 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj