Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Probiotyk Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kapusty kiszonej

95.00 zł 85.00 zł

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej kiszonej kapusty


Wspiera prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych i kwasu solnego regulując odpowiednie ph żołądka.
Pomaga w oczyszczaniu przewodu pokarmowego z bakterii gnilnych.
Naturalnie bogate źródło siarki, wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.


Składniki

Liofilizowany sok z kapusty kiszonej, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

Przechowywanie:

W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:

Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.


Ekologiczna kapusta kiszona
Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę.
Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.
Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka.
Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związki selenu.
Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

Liofilizat na bazie soku z kapusty kiszonej.

  1. Kapusta nie zawiera pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów.
  2. Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole.
  3. Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka.
  4. Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.
  5. Jest głównym źródłem wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.
  6. Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych, które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.
  7. W naszym liofilizacie z kapusty jest około 2000 jtk/g . Badania w załączniku. Przy produkcji kapusty zwracamy uwagę na zawartość cukrów by spadła do około 5 w skali brix i ph około 4. Poniżej 4ph bakterie kwasu mlekowego giną. Osłonka celulozowa osłania bakterie znajdujące się w liofilizacie z soku kapusty obecne w błonniku, gdzie błonnik stanowi 20% zawartości kapsułki. Popijając to na czczo z wodą nie osiągniemy takiego ph w żołądku, czyli spokojnie przechodzą do jelita cienkiego.
  8. U zdrowego człowieka Lactobacillus czyli bakterie kwasu mlekowego występują w jamie ustnej w ilości 103–107 jednostek tworzących kolonie jtk/ml w jelicie krętym podobnie w okrężnicy 104–108 jtk/ml. Bakterie kwasu mlekowego są bardzo heterogenne G+C w DNA od 35 do 55%. Obecnie znanych jest około 800 gatunków tych bakterie możemy je tylko oznaczyć za pomocą sekwencji genowej. U każdej osoby będą zupełnie inne rodzaje i ilość bakterii . W organizmie pozbawionym bakterii, czyli sterylnym organy ulegają deformacji.

Probiotic natural – 60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    9,860 kJ /
    2,330 kcal
    Tłuszcz0,005 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,002 g
    Węglowodany0,315 g
    w tym cukry0,026 g
    Błonnik pokarmowy0,11 g
    Białko0,125 g
    Sól0,158 g
    Sód0,063 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj