Darmowa dostawa od 99 zł. Zadzwoń do nas: 724-242-420

Szukaj

Sajsad Liofilizat na bazie soku z ekologicznej dzikiej róży

95.00 zł 85.00 zł

Liofilizat na bazie soku z ekologicznej dzikiej róży


*Naturalne źródło witaminy C, pro-witaminy A, łatwo przyswajalnej, zalecanej w profilaktyce pro – zdrowotnej.
*Wspomaga ochronę przed stresem oksydacyjnym neutralizując szkodliwe dla organizmu wolne rodniki.
*Wpływa na spowolnienie procesów starzenia.
*Pomaga w funkcjonowaniu układu krążenia.
*Wpływa korzystnie na obniżenie „złego cholesterolu”, dzięki zawartości kwasu galusowego, jednocześnie wspierając układ krążenia.


Składniki:
Liofilizowany sok z dzikiej róży 80% (±5%), mikronizowany błonnik jabłkowy 20% (±5%), celulozowa otoczka kapsułki.

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:
Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące. Przechowywać w sposób nie dostępny dla małych dzieci.


Liofilizat na bazie soku z ekologicznej dzikiej róży jest bogaty w naturalną, owocową witaminę C, pochodzącą w całości z wytłoczonych owoców. Jest jej aż 450 mg w 100 ml soku. Ze względu na zawartość innych naturalnie występujących substancji, takich jak beta-karoten i bioflawonoidy, owocowa witamina C jest wielokrotnie lepiej przyswajalna od syntetycznej. Witamina C, likopen i bioflawonoidy wykazują silne działanie antyutleniające – chronią komórki przed stresem oksydacyjnym – neutralizując szczególnie szkodliwe dla organizmu wolne rodniki tlenowe. Spożywając produkty bogate w te składniki wspomagasz swój układ odpornościowy, spowalniasz procesy starzenia, poprawiasz funkcjonowanie układu krążenia. Dzika róża: właściwości i wartość odżywcza Spośród ok. 1400 gatunków róż, w Polsce dziko rosną 23. Odmiany dzikiej róży różnią się m.in. barwą kwiatów (od bladego różu po amarant) oraz kolorem i kształtem owoców (purpurowoczerwone albo koralowe, kuliste lub owalnie wydłużone). To właśnie one – kwiaty i owoce dzikiej róży, ze względu na bogactwo zawartych w nich substancji, stanowią surowiec zielarski. Owoce dzikiej róży są rekordowo zasobne w witaminę C – mają jej 30–40 razy więcej niż cytrusy. Jest w nich też dużo innych witamin – A, B1, B2, E, K, a ponadto kwasu foliowego, karotenoidów, flawonoidów, kwasów organicznych, garbników, pektyn. Stosuje się je w nadciśnieniu, chorobach serca, wątroby i jako lek witaminowy. Działają wzmacniająco i przeciwzapalnie, pomagają w nieżytach przewodu pokarmowego, chronią przed szkorbutem. Natomiast kwiaty – dzięki dużej ilości flawonoidów, antocyjanów, garbników i olejku eterycznego – stosuje się głównie przy niestrawności, bólach gardła i dolegliwościach skórnych. Naparem z różanych płatków można przemywać twarz, żeby odświeżyć cerę.


60 kapsułek x 300 mg

    Składniki odżywcze zalecanej
    porcji dziennego spożycia
    2 kapsułki
    po 300 mg

    Wartość odżywcza w 100 g produktu:

    1250 kJ /
    298 kcal
    Tłuszcz0,40 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,21 g
    Węglowodany60,8 g
    w tym cukry45,1 g
    Błonnik pokarmowy22,1 g
    Białko1,26 g
    Sól0,07 g
    Sód0,03 g

    Inni kupili również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty

    Wybierz pierwszy produkt

    Cena zestawu: %bundleSum%
    Anuluj